Hírek

Felvásárolná a Google a Yahoo-t 2011.10.23 „Felvásároljam vagy sem?” – ez a nagy kérdés, amely mostanában a Google vezéreit foglalkoztatja az újból eladósorba került Yahoo-val kapcsolatban.

A Yahoo-t már többször többen fel akarták vásárolni: a Microsoft nemrég újból érdeklődését fejezte ki, míg egy kínai óriásvállalat, az Alibaba a hetekben tett ajánlatot. A következő kérő pedig lehet, hogy pont az örök riválisa és végső soron legyőzője, a Google lesz.

Amennyiben hinni lehet a Wall Street Journal cikkében említett közeli forrásnak, a Google már két befektetőcéggel is kapcsolatba lépett azzal a céllal, hogy azok tőkével segítsék a felvásárlást. Ugyan az előzetes tárgyalások már folynak, hivatalos ajánlatot még nem állítottak össze a felek. Még az is meglehet, hogy a Google végül eláll az ötlettől. Jelenleg még azt sem tudni, hogy mely cégekkel tárgyal a Google.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy amennyiben bármilyen megállapodás is köttetik a két keresőóriás közt, a versenyhivatal vizsgálatot fog indítani. 2008-ban pont amerikai szövetségi versenyjogi jogászok miatt nem jöhetett létre a két cég közti hirdetői együttműködés. Egy évvel később a Yahoo a Microsofttal írta alá a tíz éves partneri szerződést.

Míg a Microsoft régebben szőröstül-bőröstül kebelezte volna be a Yahoo-t mintegy negyvenhétmilliárd dollárért, most a sokkal alacsonyabb árat sem egyedül fizetné ki. A teljes felvásárlás helyett ugyanis inkább befektetői partnerekkel vennék át a szebb napokat is megélt keresőcéget. A Microsoftnak ugyanis – például a már említett megállapodás miatt – az az érdeke, hogy a Yahoo minél stabilabb legyen.

Persze kérdés, hogy az új tulajdonos mégis miként lesz képes a Yahoo lassú csúszását visszafordítani. A világ egyik leglátogatottabb weblapja ugyanis jelenleg egyre nagyobb teret veszít riválisai, a Google, a Facebook és a Twitter szolgáltatásaival szemben. Az emberek ugyanis egyre inkább ezen közösségi oldalakat használják a hírek begyűjtésére.

Forrás: technet.hu « Vissza a hírekhez

További
Híreink

2018.02.14 Projektkoordinátort keresünk pécsi munkavégzésre

Vállalatunk évtizedes tapasztalattal rendelkezik foglalási rendszerek és komplex webáruházak tervezésében és létrehozásában. Szektorukban piacvezető start-up cégek fejlesztési feladatainak koordinálására keresünk projektmenedzsert.

2017.12.28 Szerverkarbantartás ma 2017. 12. 28-án, csütörtökön 22 órától

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy ma 2017. 12. 28-án, csütörtökön 22 órától szerverkarbantartást végzünk. A karbantartás hozzávetőlegesen 1 órát fog igénybe venni.

Vegye fel velünk a
Kapcsolatot!

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:

Wawona Internet Kft.
Székhely, iroda és postacím:
7621 Pécs, Perczel Miklós u. 35.
Tel./Fax: 06 72 227 718
E-mail küldés

Kiemelt referenciáink

autokolcsonzes.charter.hu reszponzív honlap

89 Korszerű, letisztult reszponzív designnal készült el a pécsi Charter autókölcsönző új honlapja. Az oldal háromnyelvű és több autókategóriát is bemutat...

Okosbojler B2C webáruház

88 Legújabb referenciánk az okosbojler.hu reszponzív webáruház. Az "okos" eszközök térnyerése elért erre a területre is. Modern, korszerű és energatakaré...

Elitbor.hu redesign

87 Az elitbor.hu több év sikeres működés után szintet lép és azt a célt tűzte ki magának, hogy az ország elsőszámú borásztai portálja legyen. Ennek érdek...