Hírek

Közel végleges a Firefox 3.6 kódja 2010.01.12 A Mozilla Alapítvány pénteken kiadta a Firefox 3.6 kiadásra jelölt (RC) változatát, amely ha semmi váratlan nem történik, a végleges kódot tartalmazza. A végleges változat egy hét múlva elkészülhet.

A szoftvert a tervezettnél jóval tovább kellett bétatesztelni, még az ötödik bétában is több mint 100 bug maradt, ezeket az RC-ben már javították, jelentősen megnövelve a szoftver stabilitását. Az eredeti ütemterv alapján a Firefox 3.6-nak már tavaly meg kellett volna jelennie, a böngésző végleges most január 18-ra várható, amennyiben az RC megfelelő minőségűnek bizonyul és az utolsó pillanatban nem bukkannak fel benne nagyobb, a kiadást lehetetlenné tevő hibák.

A Firefox 3.6-ban megjelenő újdonságok zömében láthatatlanok a felhasználók számára, inkább a webfejlesztőket vagy a beépülő modulok készítőit érintik. Ami a felhasználókat illeti, számukra a legnagyobb változást alighanem a könnyen váltható témák, a "személyiségek" ("persona") beépített támogatása jelenti. Ezekkel a témákkal könnyen át lehet alakítani a böngésző felületét. További említésre méltó fejlesztés, hogy a Firefox 3.6 figyelmeztet az elavult, biztonsági kockázatot jelentő pluginek (pl. Flash, QuickTime) betöltésekor, hogy ideje őket frissíteni.

Az új verzióval továbbfejlődött a TraceMonkey JavaScript-motor, új CSS, DOM (Document Object Model) és HTML 5 képességek támogatása, a Web Open Fon Format (WOFF) kezelése, illetve a video HTML-taggel beágyazott filmek teljes képernyős lejátszása. A 3.6-os verzió layout-ja emellett teljes integrációt ígér a Windows 7 kezelőfelületével. Webfejlesztők itt olvashatnak az őket esetlegesen érintő újdonságokról.

Bár a Mozilla szerint a bővítmények háromnegyede már kompatibilis a Firefox 3.6-tal, számos népszerű, széles körben használt program nem működik együtt, ilyen például a Ubiquity, a SZTAKI Szótár (sztakdict), az IE Tab - a felhasználók egy kompatibilitási problémákat jelentő bővítmény segítéségével tájékoztathatják a problémákról az add-onok fejlesztőit.

Akik a Firefox 3.6 béta változatát használják, nem szükséges külön letölteniük és telepíteniük az RC-t, az új verzió automatikus frissítésként megérkezik a gépükre, és amikor a végleges változat megjelenik, ugyanez történik majd, az előzetes verzió a beállítások megtartása mellett frissül. Mindenki más a Mozilla weboldaláról töltheti le a böngésző előzetesét.

Forrás: hwsw.hu « Vissza a hírekhez

További
Híreink

2018.02.14 Projektkoordinátort keresünk pécsi munkavégzésre

Vállalatunk évtizedes tapasztalattal rendelkezik foglalási rendszerek és komplex webáruházak tervezésében és létrehozásában. Szektorukban piacvezető start-up cégek fejlesztési feladatainak koordinálására keresünk projektmenedzsert.

2017.12.28 Szerverkarbantartás ma 2017. 12. 28-án, csütörtökön 22 órától

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy ma 2017. 12. 28-án, csütörtökön 22 órától szerverkarbantartást végzünk. A karbantartás hozzávetőlegesen 1 órát fog igénybe venni.

Vegye fel velünk a
Kapcsolatot!

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:

Wawona Internet Kft.
Székhely, iroda és postacím:
7621 Pécs, Perczel Miklós u. 35.
Tel./Fax: 06 72 227 718
E-mail küldés

Kiemelt referenciáink

autokolcsonzes.charter.hu reszponzív honlap

89 Korszerű, letisztult reszponzív designnal készült el a pécsi Charter autókölcsönző új honlapja. Az oldal háromnyelvű és több autókategóriát is bemutat...

Okosbojler B2C webáruház

88 Legújabb referenciánk az okosbojler.hu reszponzív webáruház. Az "okos" eszközök térnyerése elért erre a területre is. Modern, korszerű és energatakaré...

Elitbor.hu redesign

87 Az elitbor.hu több év sikeres működés után szintet lép és azt a célt tűzte ki magának, hogy az ország elsőszámú borásztai portálja legyen. Ennek érdek...